Požar iznad Mostara izmakao kontroli, spušta se prema naseljenim područjima - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Požar iznad Mostara izmakao kontroli, spušta se prema naseljenim područjima

Share This

Pred mostarskim vatrogascima je treća besana noć zbog požara koji se nekontrolisano širi na sjeveru Mostara, te se spušta prema naseljenim područjima Kuti i Livač.
Ove informacije za Klix.ba je potvrdio dežurni operativac iz Profesionalne vatrogasne brigade Sjever u Mostaru, kazavši kratko da vatrogasne ekipe žure na teren.

Požar ne mogu gasiti jer je teren nepristupačan i miniran, te se bore se s vatrenim plamenom koji se zbog jakog vjetra stalno širi.

Požar na brdu između Zijemalja i Rujišta proširio se prema Pločnom i nekoliko krakova se spustilo prema naseljenom području Kuti i Livač.
Kako nam je kazano iz Profesionalne vatrogasne brigade u Mostaru, tražili su i pomoć Oružanih snaga BiH, jer vatru koja se nekontrolisano širi može se zaustaviti jedino helikopterom.

Podsjetimo da je požar na tom lokalitetu prije tri godina trajao oko mjesec koliko i borba vatrogasaca da se plamen ne proširi na naseljena područja. Tada je požar ugašen uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH.

Nema komentara:

Objavi komentar