Općina Prozor-Rama odbila građane poslati u karantin u Mostaru - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Općina Prozor-Rama odbila građane poslati u karantin u Mostaru

Share This
Štab civilne zaštite Prozor-Rama donio je ODLUKU o nemogućnosti postupanja po zapovijedi Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona na telefonskoj sjednici koju je održao 20.   aprila 2020.


Općinski štab je upozorio na nezakonitost u postupku premještaja 4 osobe u Karantin u Mostaru; te je navedeno da općinski štab nema matetijalno-tehničke uslove za provođenje zapovijedi.


Transport osoba za karantenu nije u nadležnosti  Štaba civilne zaštite općine Prozor-Rama.
Jozo Ivančević; predsjednik štaba CZ Prozor-Rama i načelnik općine; izjavio je da po cijenu osobnih provođenja nije spreman sugrađane slati u mostarski karantin; gdje bi se mogli zaraziti.
Podsjećamo; problem se javio kada su 4 osobe iz inostranstva stigle u općinu Prozor-Rama; gdje im je izdano rješenje o samoizolaciji.
Iako niko od njih nema simptome zaraze; iz Mostara je jučer (19.4.2020.) stiglo vozilo; koje ih je po nalogu Kriznog štaba HNK trebalo prevesti u mostarski karantin.

O ovoj navedenoj problematici Štab civilne zaštite općine Prozor-Rama izvijestit će i Federalni štab CZ; kao i tužilaštvo.

Premještaju se usprotivio Štab CZ Prozor Rama; zbog; kako ističu; neuslovnih vozila za prevoz; ali i samih uslova u karantinu.  Zbog toga je općinski štab danas održao hitni sastanak i donio odluku o nemogućnosti postupanja.


Nema komentara:

Objavi komentar