U Mostaru potvrđen novi slučaj zaraze koronavirusom! - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

U Mostaru potvrđen novi slučaj zaraze koronavirusom!

Share This

Novi slučaj zaraze koronavirusom potvrđen je danas kod pacijenta iz Mostara, potvrdio je Ante Kvesić, direktor Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Kako je potvrđeno, radi se o pacijentu koji je jučer primljen u Kantonalnu bolnicu Mostar sa simptomima, a boravio je u Italiji, tačnije u Veroni. Sada se utvrđuju kontakti koje je u međuvremenu ostvario zaraženi pacijent u Mostaru.


Kako nam je kazao direktor bolnice Kvesić, pacijent je prebačen na odjel koji je pripremljen za takve slučajeve.

Čekaju se rezultati i za još jednu osobu iz Mostara, a radi se o sinu muškarca kod kojeg je potvrđen koronavirus.

"Jučer su u SKB Mostar primljena dva pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, prema njihovom navodu, bez pozitivne epidemiološke anamneze te s respiratornim teškoćama i upalom pluća, koji su potom smješteni na Odjel za plućne bolesti. Tokom jutra su u SKB Mostar testirani na koronavirus te je za oca utvrđen pozitivan, a za sina negativan rezultat. Uzorci se šalju na konačnu potvrdu u laboratorij UKCS Sarajevo, koji je određen za referentni laboratorij za COVID-19", kazali su iz Kriznog štaba HNK.


Sada u BiH ima 27 slučajeva zaraze, od čega sedam u FBiH i 20 u RS-u. U međuvremenu su dvije osobe iz RS-a izliječene i puštene kući.
Izvor: KLIX

Nema komentara:

Objavi komentar