Preminuo prvozaraženi koronavirusom u Mostaru, preminuli iz Gornjeg Vakufa također bio pozitivan - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Preminuo prvozaraženi koronavirusom u Mostaru, preminuli iz Gornjeg Vakufa također bio pozitivan

Share This

Muškarac iz Gornjeg Vakufa koji je preminuo u vozilu Hitne pomoći bio je pozitivan na koronavirus, potvrdio je danas novinarima u Travniku direktor Zavoda za javno zdravstvo Srednjobosanskog kantona (SBŽ) Sead Karakaš.
Muškarac rođen 1954. godine primljen je u Hitnu pomoć u Gornjem Vakuf te je preminuo na putu prema bolnici u Travniku.


"Imali smo osjećaj da bi ga trebalo testirati, to smo i uradili, te smo dobili pozitivan nalaz. On nije imao epidemiološki pozitivnu sliku, nije bio u samoizolaciji, niti je imao potvrđene kontakte s nekim ko je pozitivan na koronavirus. Na nama je da istražujemo koji je to nulti slučaj od kojeg se on zarazio i koji su eventualni kontakti", kazao je Karakaš novinarima.

Preminuo je i prvozarženi muškarac iz Mostara, potvrđeno je.
Muškarac je bio prvi oboljeli u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a kasnije je objavljeno da su zaražene i njegova supruga i uposlenica njegove firme s kojima je bio u kontaktu. Ovu informaciju je za Večernji list potvrdio direktor Sveučilišne kliničke bolnice Ante Kvesić.


Podsjećamo, sumnja se da je ovaj 53-godišnjak po povratku iz Italije dobio temperaturu i respiratorne tegobe nakon čega se javio u SKB Mostar negirajući da je bio u nekoj od rizičnih zemalja.

Oboljeli muškarac je bio u teškom stanju, s obostranom upalom pluća, a danima je njegovo zdravstvenostanje bilo teško. U bolnicu je primljen sa 16. na 17. mart bez saznanja da je zaražen koronavirusom. Kako je kasnije saopćeno primljen je na odjel za plućne bolesti, a tek dan kasnije je prebačen na odjel za infektivne bolesti.
Izvor:KLIX

Nema komentara:

Objavi komentar