Općina Prozor: Nema dolaska bez potvrde o testiranju na koronavirus - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Općina Prozor: Nema dolaska bez potvrde o testiranju na koronavirus

Share This
Zbog proglašenja stanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa na području općine Prozor-Rama obvezno će se evidentirati osobe s prebivalištem izvan te općine prilikom samog dolaska.


''S ciljem zaštite stanovništva općine Prozor-Rama od koronavirusa (COVID-19) na svom području, određuje se obaveza svih osoba koje nemaju prebivalište na području općine Prozor-Rama, a borave na području ove općine, da se žurno jave u Općinski ured Civilne zaštite, telefonski na broj 121, po potrebi i osobnim dolaskom, s ciljem evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa vezanih za stanje nepogode na području općine Prozor-Rama'', navodi se u odluci.

Osobe koje nemaju prebivalište na području općine Prozor-Rama, a planiraju boraviti na području općine Prozor-Rama duže od 12 sati ili duže od početka policijskog sata, obavezne su se javiti u Ured Civilne zaštite općine Prozor-Rama, osobnim dolaskom, s ciljem evidentiranja i zaprimanja potrebnih uputa vezanih za stanje nepogode na području općine Prozor-Rama.


''Da bi se odobrio boravak na području općine Prozor-Rama, potrebno je da osobe posjeduju i predoče rezultat osobnog testiranja na bolest koronavirusa (COVID-19), ne stariji od 48 sati u odnosu na sat prijave u Ured Civilne zaštite Prozor-Rama. Osobama kojima je u drugim općinama i gradovima određena zaštitna mjera samoizolacije, kao i osobama bez odgovarajućeg testa na koronavirus bit će zabranjen boravak na području općine Prozor-Rama'', stoji u Odluci koju potpisuje načelnik Jozo Ivančević.
Prema izvještaju CZ Prozor-Rama, dana 24.3.2020. godine u 14.00 sati stanje je sljedeće:

Na području naše općine u proteklih 24 sata evidentirano je 25 novopristiglih osoba iz inozemstva:

-    Hrvatska 25

Svim novopristiglim osobama bit će izrečena mjera zdravstvene zaštite samoizolacija.

Ukupan broj evidentiranih osoba koje su došle iz inozemstva na područje naše općine do 24.3.2020. godine u 14.00 sati je 237.


Dana 24.3.2020. godine istekla je zaštitna mjera samoizolacije od 14 dana za 2 osobe.

Molimo sve novo pristigle građane da se putem telefona obvezno jave u Dom zdravlja „Rama“ na brojeve 036 771 880 ili hitni poziv 124 ili policijska stanica 122 i sanitarni inspektor 063 796 332.

Nema komentara:

Objavi komentar