Velika pobjeda: BiH nakon drame srušila favorizovanu Latviju! - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Velika pobjeda: BiH nakon drame srušila favorizovanu Latviju!

Share This

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su u Rigi u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo favorizovanu selekciju Latvije rezultatom 62:61.

Najefikasniji u redovima naše selekcije bio je Edin Atić s 15 poena, a imao je i šest skokova i pet asistecnija. Miralem Halilović je imao 13 poena i pet skokova. Najbolji kod Latvije bio je Martins Laksa i Martins Meiers sa po 13 poena.

U drugoj utakmici naše grupe H selekcija Grčke je savladala Bugarsku rezultatom 73:63. Upravo je Grčka naredni protivnik naše selekcije, a ovaj meč se igra u ponedjeljak u Tuzli, piše KLIX.

Nakon pobjede obratio se i selektor naše selekcije:
"Dosta dobro smo igrali u odbrani, pogotovo na njihovim važnim igračima Blumsom i Skeleom. Iako smo kontrolisali skok, nismo bili dovoljno dobri u traniziciju. Ipak, na kraju smo ostvarili veliku pobjedi. Ovo je trijumf za BiH. Rijetko je ko vjerovao da ćemo pobijediti, ali pokazali smo Evropi da možemo igrati dobru košarku", rekao je Bosnić.

Nema komentara:

Objavi komentar