Snijeg stvara probleme: Zatvoren put Prozor-Tomislavgrad - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Snijeg stvara probleme: Zatvoren put Prozor-Tomislavgrad

Share This
Jako sniježno nevrijeme praćeno vjetrovima zahvatilo je veći dio Bosne i Hercegovine.
Zbog snijega, neki putni pravci su zatvoreni.

Zbog sniježnih nanosa i slabe vidljivosti obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na  putu Prozor-Tomislavgrad. Jak vjetar stvara sniježne nanose na ovoj dionici, te je prometovanje otežano.


Zbog sniježnih nanosa i slabe vidljivosti obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na magistralnom putu Kupres-Šuica.

Zbog sniježnih padavina za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca (originalna zimska oprema) na putevima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Trnovo-Dobro Polje (Rogoj) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (Makljen).


Ugaženog snijega na kolovozu ima i na ostalim putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa vozače na ovim dionicama pozivamo na maksimalno opreznu vožnju. Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u južnim i jugozapadnim krajevima. Zbog niskih temperatura moguća je i mjestimična poledica, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Na putevima u nižim predjelima saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Nema komentara:

Objavi komentar