U prostorijama preduzeća u Gornjem Vakufu zaplijenjena droga vrijedna više miliona KM - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

U prostorijama preduzeća u Gornjem Vakufu zaplijenjena droga vrijedna više miliona KM

Share This

U akciji Tužilaštva BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zaplijenjenjo je 400 kilograma skanka.

Prema informacijama iz Tužilaštva BiH, uhapšena je jedna osumnjičena osoba, a u toku su pretresi preduzeća u čijim prostorijama je droga pronađena.

- Provodeći zajednički koordiniranu akciju, Tužilaštvo BiH i SIPA izvršili su pretrese objekata i pratećih prostorija u jednom preduzeću na području Gornjeg Vakufa - navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

U pretresima je pronađeno oko 400 kilograma opojne droge marihuane - skanka, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu na području zemalja EU, dostiže vrijednost od više miliona KM.

- Prostorije preduzeća nalaze se pod blokadom i nadzorom specijalne jedinice SIPA, a pretresi se nastavljaju tokom dana. Akcija je rezultat višemjesečne istrage na kojoj rade Tužilaštvo BiH i SIPA - dodaje se u saopćenju.

Na terenu se nalazi tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, orivredni kriminal i korupciju, koji rukovodi radom policijskih službenika koji sudjeluju u akciji.

Više informacija bit će poznato naknadno.

Izvor: Faktor

Nema komentara:

Objavi komentar