Type Here to Get Search Results !

SIPA u objektu Ante Sičaje pronašla veću količinu oružja



Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) večeras su na području Gornjeg Vakufa otkrili i privremeno oduzeli veću količinu naoružanja i municije.

Kako je potvrdio portparol SIPA-e Luka Miladinović, postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e pretresli su jedan poslovni objekat na području Gornjeg Vakufa.
Nezvanično saznajemo da su pretresani objekti Ante Sičaje, vlasnika firme Sičaja, koji je uhapšen nakon što je u cisterni na jednoj od njegovih benzinskih pumpi nađeno 400 kilograma skanka.

Tokom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto pet različitih pušaka, šest ručnih bombi, dva prigušivača i veća količina puščane municije.
- Aktivnosti u okviru ovog predmeta intenzivno se nastavljaju s ciljem utvrđivanja svih činjenica i rasvjetljavanja krivičnog djela - kazao je Miladinović.

Ante Sičaja, nakon hapšenja u nedjelju, predat je u nadležnost Tužilaštva BiH, koje je najavilo da će za njega zatražiti jednomjesečni pritvor.

Kako su saopćili, sumnjiči se za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

Droga je, prema nezvaničnim informacijama, plaćena 400.000 eura, a na ilegalnom tržištu zemalja EU, gdje se sumnja da je trebala ići, dostiže višemilionsku vrijednost. 
Izvor: Faktor