Jak zemljotres pogodio centar BiH, rušili se krovovi i dimljaci - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Jak zemljotres pogodio centar BiH, rušili se krovovi i dimljaci

Share This
Zemljotres jačine 4,7 stepeni po Richteru pogodio je danas centralno područje naše zemlje, a osjetio se u BiH. Ovo podrhtavanje tla zabilježeno je oko 15.11h, a trajalo je nekoliko sekundi. Prema informacijama iz  EMSC-a,  epicentar je bio 7 kilometara sjeverno od Turbeta, mjestu u blizini Travnika.

Zabilježeno je i obrušavanje fasada, zidova, dimljaka i krovova kuća, o čemu svjedoče fotografije koje su građani objavili na društvenim mrežama.
 Prema do sada dostupnim informacijama, od jačine zemljotresa u jedan automobil je udario kamen na Vlašiću, te je pričinjena manja materijalna šteta.

Osim odrona, za sada nema prijava o šteti nastaloj uslijed zemljotresa, izjavio je Feni dežurni operativac u Upravi za civilnu zaštitu Srednjobosanskog kantona.

- Ostalo se sve svodi na to da su u stanovima padale stvari sa regala, slike sa zidova, ali što se tiče materijalne štete na objektima nemamo prijava - kazao je dežurni.
FOTO:Facebook


Izvor: www.lug-prozor.info  Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na lugprozor1@gmail.com

Nema komentara:

Objavi komentar