Za vikend sunčano, temperature i do 37 stepeni, osvježenje stiže naredne sedmice - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Za vikend sunčano, temperature i do 37 stepeni, osvježenje stiže naredne sedmice

Share This
Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.
Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a najviša dnevna od 28 do 35, na jugu i sjeveru do 37 stupnjeva.
U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 14, najviša dnevna temperatura oko 30 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda..
I za sutra se najavljuje pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima naoblačenje sa sjevera uvjetovat će kišu, pljuskove i grmljavinu. Padavine se očekuju uglavnom u Bosni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 29 do 35, na jugu i istoku do 37 stupnjeva.
Prvog dana naredne sedmice u Bosni se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Tokom poslijepodneva padavine će postepeno oslabit, a mjestimično i prestati.
U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U višim djelovima Hercegovine i sa kišom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 34 stupnja.
U utorak se najavljuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i uglavnom svježije. Nešto više padavina očekuje se u južnim i jugozapadnim djelovima. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 21, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stupnjeva, navodi se u trodnevnoj prognozi Hidrometeorološkog zavoda FBiH.
Izvor:  Faktor

Nema komentara:

Objavi komentar