VIDEO| Letjele flaše u Mostaru: Radnici zasuli Ćovićev automobil, ima povrijeđenih i uhapšenih - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

VIDEO| Letjele flaše u Mostaru: Radnici zasuli Ćovićev automobil, ima povrijeđenih i uhapšenih

Share This
Više od hiljadu demonstranata počeli su skandidati "Dragane, lopove", a prema automobilu u kojem se nalazio predsjednik HDZ-a Dragan Čović poletjele su boce i drugi predmeti.

Vozilo u kojem se nalazio brzo je napustilo prostor ispred stranačke zgrade, a tokom incidenta povrijeđena je najmanje jedna osoba. Jednoj ženskoj osobi službenici Hitne pomoći ukazali su pomoć nakon što je zadobila posjekotine od staklene boce. Uhapšene su dvije osobe.
Ispred zgrade HDZ-a atmosfera je veoma napeta, a radnici su poručili da se neće uputiti ka zgradi Aluminija gdje će biti održan novi sastanak o sudbini ovog preduzeća, već će čekati Dragana Čovića da im on sam saopći detalje i zaključke.
Loading..
"Vidjet ćemo hoće li biti ispunjena obećanja. Ili ćemo se vratiti na staro ili će se krenuti ka rješavanju problema. Mi smo za ponovno pokretanje proizvodnje. To zahtijeva finansijska sredstva, ali još ne znamo u kojim količinama. Pokušat ćemo sve da ne dođe do stečaja", rekao je Romeo Biokšić.
Radnici su danas poručili da neće dopustiti da Aluminij ode u stečaj jer bi to značio definitivan kraj. Oni žele nastavak rada, iako to znači izdvajanje enormne količine novca za ponovo pokretanje proizvodnje.

IZVOR: KLIX

Nema komentara:

Objavi komentar