FOTO: Mostar slavi Veležov povratak u elitu - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

FOTO: Mostar slavi Veležov povratak u elitu

Share This
Sumnjamo da Mostar pamti slavlje kao što je ovo koje je priredio svom omiljenom klubu. Ono što se čekalo tri godine, ostvarilo se i euforiji nije bilo kraja. Velež je ponovo član najboljeg razreda našeg nogometa, a najavljene su nove pobjede.
Vrhunac dana, ali i sedmica u kojoj su se dani odbrojavali, a ulaznice za utakmicu nestajala kao nikad ranije, desio se na trgu Musala gdje su Mostarci, Hercegovci i Bosanci, otpjevali sve Veležove pjesme te uz vatromet, stotine baklji i ludilo tipično za jug završili ovo važno poglavlje u historiji Veleža.

Igrači su dali pravi povod. U utakmici protiv konjičkog Igmana, kojem je bilo "biti ili ne biti", slavili su uz veliki preokret i sjajnog Nusmira Fajića. Stadion u Vrapčićima, službenog imena Rođeni, nikad nije bio tako pun, a atmosfera koju su kreirali navijači bila je svjetska. 

Na Musalu su došle hiljade Mostaraca da još jednom zapljeskaju svojim igračima, svirali su gradski bendovi, a slavlje će potrajati do jutarnjih sati. Samo je u Mostaru večeras finale Lige prvaka bio sporedan događaj.

U Veležu na ovome ne misle stati, ambicije su velike. Najavljen je uspon na sam vrh bh. nogometa, a Mostar sanja da prvi put nakon rata njegov miljenik izađe u evropska takmičenja.

span style="color: #333333; font-family: Roboto;">Izvor:Klix.ba

Nema komentara:

Objavi komentar