Novi Travnik zavijen u crno: Više stotina građana ispred Općine oplakuje mladost koju je sinoć uništio pijani vozač - Lug-Prozor.info | Prozorski internet Portal | Internet portal Prozor/Rame

Novi Travnik zavijen u crno: Više stotina građana ispred Općine oplakuje mladost koju je sinoć uništio pijani vozač

Share This
Nakon tragedije u kojoj su poginule majke i kćerka, a povrijeđena  trojica dječaka, u Novom Travniku danas su se okupili građani ispred Općine kako bi odali počast i izrazili žaljenje zbog njihove smrti.
Grad je zavijen u crno nakon sinoćnje tragedije, a više stotina građana po hladnom i kišovitom vremenu ispred Općine oplakuje majku i kćerku koje je sinoć ubio pijani vozač. Oni su tražili hitnu reakciju nadležnih da se ovakvi slučajevi više ne ponove, te da se poduzmu sve mjere kako bi se sigurnosno stanje na gradskim prometnicama poboljšalo i kako bi spriječili da najmlađi postaju žrtva pijanih vozača.
Danas je u ovom gradu proglašen i dan žalosti. 
Gradonačelnik Refik Lendo kazao je da su građani došli da osude ono što se desilo, a istovremeno i da daju podršku porodicama koje su imale tragične slučajeve na prostoru cijele BiH.
- Mi smo danas i sutra proglasili danom žalosti. Svi koji smo na funkcijama imamo odgovornost za ovakve slučajeve. Više puta sam upozoravao da trenutno imamo 20 ljudi kojima treba oduzeti vozačke dozvole. Mi ćemo nastojati da osiguramo pojedine ulice da se ne dozvoli ovakvim ljudima da divljaju po gradu. Ova nesreća je alarm institucijama da se obračunaju s osobama koje izazivaju ovakve nesreće - kazao je Lendo. 
 U nesreći koja se dogodila sinoć u 20.35 sati smrtno su stradale 30-godišnja Azra Hadžić i njena devetogodišnja kćerka Alma, dok je dječak star četiri godine iz iste porodice teško povrijeđen i prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.
U nesreći su povrijeđeni i dječaci od osam i 12 godina, sinovi glavnog imama u Novom Travniku. Jedan dječak je prevezen u KCUS, dok je drugi smješten u travničku bolnicu.
Opel Astrom je upravljao 34-godišnji Nermin Rustempašić, koji je odranije poznat policiji i koji je imao više od tri promila alkohola u krvi. Prema riječima mještana, on je odranije bio sklon konzumiranju alkohola i opojnih droga.


Nema komentara:

Objavi komentar